Cookies

Ako používame súbory cookie?

ZÁSADY POUŽÍVANIA COOKIES V súlade s § 55 ods. 5 zákona NRSR č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov, Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016, o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, si Vás dovoľujeme informovať o používaní cookies a upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zmeny nastavenia svojho internetového prehliadača pre prípad, že Vám aktuálne nastavenie využívania cookies nevyhovuje. Tieto zásady obsahujú informácie o tom, ako prevádzkovateľ: HÍLEK a spol., a. s., so sídlom Vajanského 24, 905 01 Senica, IČO: 36 239 542, zápis v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sa, vložka č.: 10170/T, kontaktné údaje/zodpovedná osoba: hilek.gdpr@hilek.sk (ďalej len „Spoločnosť“), používa súbory cookie a podobné technológie. Čo sú cookies Súbory cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do internetového prehliadača odosielané pri návšteve webovej stránky Spoločnosti www.hilek.sk alebo platformy Facebook a ukladané do Vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Súbory cookies sa ukladajú do priečinka pre súbory Vášho prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a hodnotu. Pri ďalšej návšteve stránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookies a tieto informácie odošle späť webovej stránke, ktorá pôvodne cookies vytvorila. Súbory „cookies“, ktoré používame, nepoškodzujú Váš počítač. Ako používame cookies Základné súbory cookies - tieto súbory cookies tvoria základ pre prevádzku našich webových stránok a umožňujú používanie základných funkcií, akými sú napríklad zabezpečené oblasti. Základnými cookies sú napr. umožnenie prístupu k zabezpečeným oblastiam bez nutnosti opätovného prihlásenia, pred vyplnenie formulárov a pod. Ide o technický súbor cookie s funkciou ukladania akcií používateľa na webovej stránke. Po opustení webovej stránky sa táto položka odstráni. Bez týchto cookies nemôžeme poskytovať služby, ktoré tvoria základ našich stránok. Pokiaľ tieto cookies zakážete, nebudeme môcť zaručiť bezchybný chod stránok.   Súbory cookies tretích strán - na webových stránkach Spoločnosti sú prepojenia na Facebook, Spoločnosť tak umožňuje ukladanie cookies tretej strane - spoločnosti Facebook. Ak chcete vedieť, ako Facebook používajú súbory cookies, prečítajte si zásady ochrany súkromia a zásady používania súborov cookies: https://www.facebook.com/policies/cookies/.   Použitie cookies môžete zakázať v nastaveniach vášho internetového prehliadača. Deaktivácia však môže viesť k strate možnosti využívať niektoré funkcie tejto stránky.   Prehliadaním webových stránok Spoločnosti súhlasíte so spracovaním a využívaním cookies za podmienok a najmä pre účely, ktorých popis je uvedený vyššie. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať e-mailom na hilek.gdpr@hilek.sk. Ako kontrolovať cookies Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať. Ako odmietnuť používanie cookies Väčšina prehliadačov prijíma súbory cookies automaticky. Ak súbory cookies nechcete používať, budete ich musieť aktívne odstrániť alebo zablokovať. Ak odmietnete používanie súborov cookies, budete stále schopní navštíviť našu webovú stránku, ale niektoré funkcie nemusia správne fungovať. Pokiaľ si tak prajete urobiť, môžete zvoliť možnosť odmietnuť či blokovať súbory cookies zmenou nastavenia Vášho internetového prehliadača. Pre viac informácii využite nápovedu Vášho internetového prehliadača. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim preferenciám cookies. Bližšie informácie o nastavení používania súborov cookies prostredníctvom jednotlivých internetových prehliadačov nájdete na:   Vaše práva V záujme spravodlivého a transparentného spracúvania osobných údajov máte ako dotknutá osoba nasledujúce práva:  
  • právo na prístup k Vašim osobným údajom a na informácie o ich spracúvaní (máte právo od nás získať potvrdenie o tom, či sa spracúvame Vaše osobné údaje a ak áno, máte právo získať k nim prístup a informácie podľa čl. 15 GDPR)
  • právo na opravu nepresných či nesprávnych údajov a doplnenie neúplných údajov podľa čl. 16 GDPR (napr. pri zmene Vašich osobných údajov);
  • právo na vymazanie Vašich osobných údajov ak je splnený niektorý z dôvodov podľa čl. 17 GDPR (napr. ak zanikne účel spracúvania, alebo pokiaľ sú osobné údaje spracúvané nezákonne);
  • právo na obmedzenie spracúvania Vašich osobných údajov pokiaľ ide o jeden z prípadov uvedených v čl. 18 GDPR (napr. ak je spracúvanie protizákonné a namietate proti vymazaniu osobných údajov a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia);
  • právo na prenosnosť Vašich osobných údajov, na základe ktorého môžete získať svoje osobné údaje v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, a to buď pre seba, alebo pre iného prevádzkovateľa osobných údajov podľa čl. 20 GDPR;
  • právo namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov podľa čl. 21 GDPR (napr. ak sa domnievate, že sú spracúvané v rozpore s ochranou môjho súkromného a osobného života alebo v rozpore s právnymi predpismi, námietku môžete uplatniť aj proti spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely priameho marketingu, automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania);
  • právo kedykoľvek odvolať Váš súhlas podľa čl. 7 bodu 3 GDPR,
  • právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že Vaše osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú.
Vo veci spracúvania Vašich osobných údajov a/alebo uplatnenia Vašich práv sa môžete na nás obrátiť na našu zodpovednú osobu prostredníctvom e-mailovej adresy: hilek.gdpr@hilek.sk. Za účelom overenia Vašej identity je potrebné v žiadosti uviesť svoje meno, priezvisko, adresu bydliska. O spôsobe vybavenia Vašej žiadosti Vás upovedomíme do 30 dní odo dňa jej prijatia. Ďalšie informácie o spracúvaní osobných údajov sú dostupné na webovom sídle prevádzkovateľa: www.hilek.sk v časti Ochrana osobných údajov. IP adresa je súbor čísiel jednoznačne identifikujúci zariadenie v počítačovej sieti.   IP adresu možno z hľadiska ochrany osobných údajov označiť za údaj týkajúci sa identifikovateľnej osoby.   IP adresa sa stáva osobným údajom ak:
  • poskytovateľ internetového pripojenia ju spracúva spoločne s inou identifikáciou (meno, email…),
  • poskytovateľ internetového pripojenia spracúva statické IP adresy využívané fyzickými osobami / jednotlivcami,
  • poskytovateľ internetového pripojenia spracúva dynamické IP adresy spoločne s ďalšími identifikátormi (napr. meno, priezvisko, mail a pod.).
  V prípade uchovávania IP adresy na webovom sídle (napr. redakčný systém WordPress pri komentároch) je nutné zvoliť vhodný účel spracovania alebo použiť pseudonymizáciu.
Späť na hlavnú stránku